Adresa: Str. N.Caramfil nr.22A, Sector 1, Bucuresti, 014143
021.410.24.23
Filtre Medicale

Pall & Haemonetics

Filtre de perfuzie

Filtru NLF1 neonatologic/pediatric 1,2 um - 24 ore

Filtru NLF1 neonatologic/pediatric 1,2 um - 24 ore

Filtru pentru perfuzii – soluții lipidice

Filtru pentru eliminarea aerului la administrarea nutriționalî IV cu conținut lipidic

 

 

Protejarea pacienților

Filtrul are o membrană de 1,2 µm din polietersulfonă pentru utilizare în îngrijirea pediatrică și neonatală pentru infuziile de emulsii lipidice nutritive. Acesta le ofera pacienților protecție împotriva:

  • Eliminarea aerului- Previne embolia gazoasă
  • Filtrarea particulelor- Filtrează sistemul circulator împotriva efectelor nedorite ale contaminării cu particule și protejează venele în timpul infuziei periferice
  • Filtrarea picăturilor lipidice – Reduce în mod semnificativ numărul de picături (>5 µm) în emulsii
  • Eliminarea microbilor reduce riscul de infecții datorate lichidelor de infuzie contaminate accidental îndeosebi cu fungi de importanța clinică.

 

Contaminarea preparatelor nutriționale parenterale poate avea consecințe grave

Contaminarea cu particule rezultă din sistemele de infuzie și din componente din cauza manipulării, și interacțiunii dintre componente. Particulele se pot depozita în microvasculatură plămânilor și a altor organe, atrăgând consecințe clinice grave.

Cantitățile mari de precipitate în amestecuri, care ar putea să nu fie vizibile în prezența lipidelor, s-au dovedit fatale în anumite cazuri.

Picăturile lipidice supradimensionate apar în amestecuri din cauza instabilității. Un număr mare s-ar putea instala în microvasculatura plămânului, producând astfel un sindrom embolic.

Contaminarea microbiană ar putea apărea accidental în sistemele de infuzie în urma manipulării. Nutritia parenterală reprezintă un risc recunoscut de fungemie, Candida spp, fiind printre cele mai des întâlnite organisme implicate. Malassezia furfur iese, de asemenea, în evidență ca patogen deosebit de important la nou născuți, demonstrându-și abilitatea de a crește în preparate care conțin lipide.